Thursday, December 10, 2009

#208 Vem fasen skriver till en bulle egentligen?

Och vem fasen skriver till en bulle egentligen? Vad för slags terapeutisk uppenbarelse förväntar man sig från en jäst veteprodukt?

“Kära Lina, din pojkvän verkar inte uppskatta dig för den du är. Har du provat att lägga i socker före äggen? Kanske kan det hjälpa om du vispar hårdare innan själva jäsningen, och sedan använder rikligt med mjöl när du kavlar. Kram, Bullen.”

eller,
“Johanna! Din pojkvän kan inte hålla på som han gör och det måste du ta upp med honom. Även om det känns jobbigt så handlar det ändå om att pärlsockret är överlägset strösocker. Och det där färgade sockret som vi inte minns vad det heter nu, grovsocker eller rågsocker eller något sådant, ja det finns ju liksom inte ens på bullkartan.”

eller,
“Anna, vi här på Bullen är glada att du skrev till oss. Om du tror att du blivit gravid så finns det bara en sak att göra, och det är att dra på ugnen på 250 grader och ställa in pajen så fort du kan. Låt den därefter svalna medan du vispar vaniljsåsen. Så ska du nog se att det ordnar sig. Pussepusslussduss, Bullen.”

1 comments:

Amle December 11, 2009 at 9:33 AM  

Det var hemskt vad mycket baktalande det blev om bullen helt plötsligt.
Det är bara att knåda på!

Ni har väl läst Att Levla redan?

Om ni vill återuppliva gamla minnen eller bara bekanta er med grejen, så finns den bloggen här.

  © 'Sunshine' by 2008

Back to TOP